Det lokale entreprenørfirma VAM A/S har netop underskrevet en 6-årig rammeaftale med Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Odder Spildevand på 340 millioner kroner. Med en innovativ tilgang til opgaven og overbevisningen om, at den bedste løsning findes i et tæt samarbejde med kunden fik det voksende firma fra Vester Alling millionerne i hus.

For anden gang kan entreprenørfirmaet fra Vester Alling på Djursland, VAM A/S, glæde sig over at have vundet en flerårig aftale med Aarhus Vand. Over de næste seks år skal VAM A/S stå for alt spildevandsarbejde i Favrskov og Odder kommuner samt store dele af Aarhus Kommune. En opgave der indebærer mange forskellige typer opgaver inden for kloakering og kræver mange forskellige kompetencer.

”Vi er utroligt glade for endnu engang at kunne vinde så stor en opgave. Det betyder ikke alene meget for VAM, men også for lokalområdet. Vi har især satset på innovation i vores løsningsforslag, og jeg er stolt af, at vores kompetente og ansvarsbevidste medarbejdere er i stand til at løfte sådan en opgave. Uden dem havde vi ikke vundet en omfattende opgave som den her,” siger Benny Kristensen, administrerende direktør i VAM A/S.

Innovation og traditioner hånd i hånd
VAM A/S startede som en maskinstation i 1953, men kort tid efter udviklede virksomheden et speciale inden for kloakering og kan i dag trække på over 50 års erfaring inden for området. De mange års erfaring er dog ikke ensbetydende med, at de ”tager den på rutinen” i Vester Alling. Tværtimod ligger der en forventning om, at medarbejderne tør udfordre opgaven og altid går til arbejdet med nysgerrighed og den bedste løsning for øje. Også selvom den bedste løsning ikke er afprøvet tidligere.

”De færreste forbinder entreprenørarbejde med innovation, men hos VAM A/S spiller netop innovation en stor rolle, når det gælder om at finde den bedste løsning. Det er en visionær virksomhed, der er idérig og kreativ og som også er i stand til at omsætte de gode idéer til virkelighed. Deres innovative tilgang til entreprenøropgaven var noget af det, der især blev lagt vægt på i udvælgelsen,” siger Peter Hjortdal, styregruppemedlem på rammeaftalen hos Aarhus Vand.

Sammen om den bedste løsning
Samarbejdet med de tre forsyninger sker i et såkaldt partnering-samarbejde, hvor alle parter indgår på lige vilkår med det mål at finde den bedste løsning for alle. En samarbejdsform som VAM A/S har mange og gode erfaringer med.

”Partnering er det fine ord for det, men hos VAM A/S har vi altid arbejdet efter devisen, at den bedste løsning skal findes i samarbejde med dem, vi skal løse opgaven for,” siger Benny Kristensen.

Arbejdet starter  den 1. januar 2016.

Medarbejdere fra VAM ser frem til at levere de bedste løsninger til Aarhus Vand.

 

Fakta om aftalen:

  • Det er anden gang VAM A/S vinder en 6-årig rammeaftale med Aarhus Vand.
  • Rammeaftalen løber fra 1. januar 2016 til 31. december 2021.
  • VAM A/S har vundet område 1 ud af tre udbudte områder.
  • VAM A/S skal stå for alt spildevandsarbejde i Favrskov og Odder kommuner samt store dele af Aarhus Kommune.
  • VAM A/S konkurrerede med Aarsleff, Arkil, Munck og Brdr. Møller om udbuddet.

Fakta om VAM A/S:

  • Hovedkontoret ligger i Vester Alling på Djursland mellem Randers og Aarhus.
  • 129 medarbejdere.
  • Årets arbejdsplads i Danmark 2014, ved 3F.
  • VAM A/S er certificeret inden for Kvalitetsstyring (ISO 9001), Miljøledelse (ISO 14001) og Arbejdsmiljøledelse (ISO 18001).

For flere oplysninger, kontakt:
Benny Kristensen, adm. direktør i VAM A/S, tlf: 87 12 45 30, mail: bkr@vam.dk