VAM A/S har en danmarksmester

Fredag den 30. marts blev Brian Christensen kåret til Danmarks bedste struktørlærling ved DM i kloakarbejde, som er opdelt i tre kategorier. En for elever, en for rørlæggere og en for autoriserede kloakmestre.

Brians deltagelse kom i hus ved et tilfælde, da arrangøren fra mesterskaberne ringede til Learnmark Tekniske Gymnasium og spurgte, om de ikke havde nogle dygtige elever, der kunne være interesseret i at deltage i mesterskaberne. Skolen anbefalede Brian Christensen med en viden om, at han til sin svendeprøve havde scoret karakteren 12 efter 7-skalaen. Et 12-tal giver en sølvmedalje, som er det højeste inden for branchen - noget Brian først skulle finde ud af nogle dage senere.

Torsdag den 29. marts begyndte danmarksmesterskabet i kloakarbejde, og Brian fik god opbakning fra kollegaer og fra mentor Knud Nielsen, der var på besøg på kloakmessen i Brædstrup. Som deltager får du udleveret en skriftlig opgave og en sandkasse til at løse den i. Brian var dygtig nok til at kvalificere sig til dagen efter, hvor han brugte to af de fire timer på sin opgave og efterfølgende kunne kalde sig Danmarks bedste struktørlærling.

Mentor og projektleder Knud Nielsen fortæller stolt, at Brian er en trofast og videbegærlig elev, som man trygt kan overlade arbejdet til. Han fungerer godt i sit sjak, følger med tiden og er hurtig til at tage nye og bedre arbejdsprocedurer til sig. Brian fortæller selv om sit elevforløb, at det har været rart at få den teoretiske del på plads. Samtidig har mentorordningen hos VAM betydet en del, ikke kun tværfagligt eleverne imellem, men også det at have en person med mange års erfaring at læne sig op af, har haft stor betydning. Jens Brøndum, chef for mentorordningen hos VAM fortæller, at formålet med ordningen er at sikre fremtiden for VAM, således at de faglige kompetencer er til stede på alle niveauer. Lærlingene skal indgå som en harmonisk del i hele virksomheden og de skal have en struktureret og varieret uddannelse, så både lærlinge og VAM får en god oplevelse.

Brian Christensen er oprindelig uddannet industritekniker, men skiftede til entreprenørbranchen i 2004. I 2008 blev han ansat hos VAM hvor han kort tid efter sin ansættelse ytrede ønske om at få uddannelsen til anlægsstruktør. Han blev voksenlærling i 2010 med merit for noget af grundforløbet og praktikperioden. Som alle andre uddannelser ender det hele med en prøve, og svendeprøven i denne uddannelse består af en praktisk prøve på tre dage, en kloakprøve og en teoretisk prøve. Og man må sige, at det gik godt for Brian, karakteren udløste en sølvmedalje og kort tid efter fik han også titlen som Danmarks bedste struktørlærling ved DM i kloakarbejde.

VAM entreprenørfirma blev grundlagt i 1953 af entreprenør Erik Rasmussen. Firmaet har domicil i Vester Alling nær Auning på Djursland. I dag beskæftiger VAM A/S 92 medarbejdere og virksomheden har stor fokus på sund økonomi, godt arbejdsmiljø samt erfarne og engagerede medarbejdere, der løbende efteruddannes.