EG Sigma giver os overblikket i store tilbud

Vi bruger kalkulationsprogrammet EG Sigma som en central del af forretningen her i VAM – et program vi har brugt i mere end 10 år.

EG Sigma har været på besøg for at tale med vores tekniske direktør Jens Brøndum om, hvilke fordele VAM får med EG Sigma.

 

Kalkulationsprogrammet giver os overblik i ret store tilbud og gør, at vi nemt kan håndtere tilbud med mange detaljer. EG Sigma regner rigtigt hver gang og er en stor gevinst, siger Jens Brøndum.

 

Priser slår igennem alle steder

 

Programmet har den fordel, at vi kan styre tilbudsdelen centralt ét sted, og at priserne slår igennem alle steder. EG Sigma er et globalt program i skyen, der er databasebaseret, som vi kan bruge decentralt og arbejde i samme fil og samme grundlæggende prislister, uanset hvor man sidder i virksomheden. Alle regner med de rigtige priser hele tiden, også når priser ændrer sig.

 

Vi kan eliminere sammentællingsfejl. Det minimere fejlrisici, og det er afgørende vigtigt, fortæller Jens Brøndum.

 

Alternativet er ifølge Jens Brøndum typisk at arbejde med Excel-regneark og mange flere manuelle processer med at flytte tal, gentage tal og dele filer. Det giver risiko for regnefejl.

 

Bruger programmet til det hele

 

Vi regner typisk tilbud på projekter i forskellige størrelser, op til flere millioner kroner, og der er EG Sigma et ultrafleksibelt program, fordi programmet kan håndtere mange linjer med data. Det afhænger lidt af detaljeringsgraden i udbudsmaterialet, fortæller Jens Brøndum.

 

I VAM har vi også mange mindre serviceopgaver, omkring tusind små opgaver om året – og dem kan vi også håndtere i EG Sigma. Det er smart.

 

Kan se ressourcer og gruppere

 

Vi kan folde tilbudslister helt ud eller klappe dem sammen, så vi kan nøjes med at se på en overskuelig del ad gangen, siger Jens Brøndum.

 

Der er mange smarte funktioner, vi er glade for:

  • Nemt at kopiere rundt inde i programmet
  • Enkelt at ændre dækningsgrader
  • Nemt at trække bagvedliggende lister ud
  • Let at se ressourcer og gruppere data

 

Vi kan koble omkostningsgrupper sammen med økonomisystemet, så vi efterfølgende ret nemt kan lave en budgetopfølgning og en efterkalkulation, hvis du bygger det rigtigt op og trækker stamdata fra EG Sigma. Her har programmet gode features.

 

Vi bruger også EG Sigma sådan, at det via vores API-integration spiller sammen med vores økonomisystem og Excel-ark, vi bruger til månedsopgørelser og stadesreguleringer. På den måde understøtter EG Sigma den digitale effektivisering og at gøre tingene smartere.

 

En anden fordel er, at det er enkelt at kalkulere ekstra arbejde ind i EG Sigma, som fx kommer til, når kunden ønsker mere arbejde udover tilbuddet. Vi kan bruge programmet på mange niveauer, siger Jens Brøndum.

 

Ser frem til ny version med CO2-beregning

 

Vi glæder os til, at der om kort tid kommer en opdateret version af programmet og en EG Sigma app, hvor det som noget helt nyt bliver muligt at beregne CO2-aftryk sammen med prisen. Det glæder vi os meget til, fordi den nye version understøtter klimaberegninger sammen med den almindelige kalkulation af pris og risiko.

 

Vi er meget positive over de løbende forbedringerne som kommer hele tiden. Vi har fulgt udviklingen gennem årene, og der bliver gjort meget for at holde liv i programmet. Samtidig er der en god support og kurser, man kan deltage i, der er mange gode tiltag.

 

EG Sigma er fleksibelt, nemt og et ret intuitivt program at bruge. Et godt it-værktøj i branchen, siger Jens Brøndum. 

 

Læs hele kundecasen på EG Sigmas hjemmeside.

EG Sigma-programmet giver os overblik i ret store tilbud og gør, at vi nemt kan håndtere tilbud med mange detaljer, siger Jens Brøndum, teknisk direktør i VAM

Kompetencer der er bragt i spil

Samarbejde

Lad os tage en snak om dit næste projekt   +45 86 49 23 00  vam@vam.dk

Andre relevante cases

Digitalt partnerskab med GSV

Sammen med GSV Materieludlejning udvikler vi en fælles digital platform til at optimere udnyttelsen af eget materiel samtidig med, at det fremover bliver nemt for os at leje og tilkøbe services hos GSV.

Digitalisering har bragt VAM i førertrøjen

Det er overskriften på en artikel Mestertidende har bragt i dag. I VAM har vi de sidste 10-12 år investeret i en række IT-værktøjer til at optimere vores arbejdsprocesser.