Historien vi bærer med os

Der var engang…

December er en god tid til at fortælle historier om gamle dage. I dag er det 2. og 3. generation af familien Rasmussen/Mogensen der ejer VAM, men 1. generation overtog gården her på Limevej i 1919, hvor VAM’s hovedkontor er i dag. Her drev familien Rasmussen traditionelt landbrug indtil 1953, hvor Vester Alling Maskinstation så dagens lys.

 

I 1949 formede Erik Rasmussen et lokalt partnerskab med smeden her i Vester Alling, hvor de sammen indkøbte traktorer hjem fra England, da de var noget længere fremme med langbrugsmaskiner derover. Herhjemme var det stadig mest udbredt at køre med et spand heste. I de følgende år blev landbrugsdriften udfaset, og de gik over til at fokusere på landbrugsmaskiner.

 

Familien Rasmussen boede forsat på gården i mange år, sideløbende med at de drev maskinstationen, men flyttede til nabobyen i 70’erne.

 

I 1955 kom 2. generations ejer Søren Rasmussen til – ja helt bogstaveligt talt blev han født i det rum, hvor vi i dag har mødelokale. Imponerende nok betyder det, at han har haft sin daglige gang i VAM i næsten 7 årtier. Også Sørens bonussøn Thomas, og 3. generations ejer i VAM, har ligeledes haft sin daglige gang i familieforetagendet i meget mere end 3 årtier – i dag som projektleder ligesom Søren.

 

Set med de historiske briller på, så arbejder vores tekniske assistenter og vores projektorganisation i det gamle stuehus, som i dag er ombygget til morderne erhvervslokaler – ja selv familiens bedstemor havde engang et værelse oppe på kvisten. Vores administration holder til i den gamle kostald. Og i den sidste længe af bygningen, hvor der engang blev holdt kreaturer og opbevaret korn på kvisten, har vi i dag en hyggelig medarbejderklub, hvor folk mødes efter arbejde til en god snak.

 

Det er fantastisk at tænke tilbage på den spændende udvikling en virksomhed gennemgår, og vi er stolte af den historie, vi bærer med os i VAM – og den moderne entreprenør- og anlægsvirksomhed, som vi er i dag.

Fakta

VAM Stiftet i 1953
Ejere: Familien Rasmussen / Mogensen
Vi udfører: Entreprenør- og anlægsarbejde

Læs mere om virksomheden her

Om VAM

Det er fantastisk at tænke tilbage på den spændende udvikling en virksomhed gennemgår, og vi er stolte af den historie, vi bærer med os i VAM – og den moderne entreprenør- og anlægsvirksomhed, som vi er i dag.

VAM

Skal vi tage en snak om dit næste projekt   +45 86 49 23 00  vam@vam.dk

Andre relevante cases

“Jeg sagde hele tiden VAM”

I 2014 vendte en blodprop i hjernen op og ned på jord- og betonarbejder Kjeld Duun’s tilværelse efter næsten 20 år i VAM. Et job han ikke længere var i stand til at vende tilbage til, men Kjeld vidste, at VAM fortsat var den rigtige arbejdsplads for ham. Her følte han sig tryg og kendte kollegaerne godt.

VAM åbner Aarhus-kontor

Som et naturligt skridt i at komme endnu tættere på vores gode kunder i Øst- og Midtjylland, åbner VAM et nyt Aarhus-kontor på Rosbjergvej 3 i Brabrand.