Vi gør op med ordblindhed

Jeg var hoppet fra, hvis vi skulle have været tilbage på skolebænken. Så havde der været for mange grænser der skulle overvindes, fortæller vores medarbejder Michael.

Michael har færdiggjort 10 ugers ordblindeundervisning sammen med kollegaen Karsten her i VAM. I stedet for at sende medarbejderne afsted på skole, kom Randers HF & VUC til os, hvor de har undervist en lille gruppe medarbejdere i kendte og trygge rammer.

 

Både Karsten og Michael kan fortælle om deres tidligere oplevelser med skoleverdenen, hvor de mange erfaringer med at blive fejlvurderet som ugidelige eller dumme gør, at der er en barriere, som skal overvindes, inden man kaster sig ud i undervisningen igen.

 

De oplever begge at de læse- og skrivestrategier og elektroniske hjælpeværktøjer, som de er blevet præsenteret for, kan bruges både i privat- og arbejdsregi. Fx oplever Karsten en stor interesse fra kollegaerne, når han fortæller om den undervisning han har fået, og han er begyndt at læse mere og lytte til podcasts.

 

Når vi får succes med det, der udfordrer

Vi vil gerne give vores medarbejdere de bedste forudsætninger for at klare sig nu og i fremtiden. Derfor er det fantastisk, når vores medarbejdere får succes med det, der udfordrer.

 

Vi har gennem årene oplevet hvordan medarbejdere, der med nye digitale hjælpeværktøjer, bliver mere selvstændige i deres opgaveløsning, og som ikke længere skal bruge en masse energi på at gemme deres ordblindhed væk for kollegaer af frygt for reaktioner, og hvordan de nu kan hjælpe deres børn med lektier og læse godnathistorier.

 

Det er givtigt både for virksomheden og vores medarbejdere, som står stærkere i deres hverdag og når arbejdsdagen er slut.

 

Læs Karsten og Michaels historie her, som Randers HF & VUC har skrevet: https://www.randershfvuc.dk/om-skolen/nyheder/vuc-rykker-ud-paa-arbejdspladsen

Kontakt os på +45 86 49 23 00  vam@vam.dk

Andre relevante cases

“Jeg sagde hele tiden VAM”

I 2014 vendte en blodprop i hjernen op og ned på jord- og betonarbejder Kjeld Duun’s tilværelse efter næsten 20 år i VAM. Et job han ikke længere var i stand til at vende tilbage til, men Kjeld vidste, at VAM fortsat var den rigtige arbejdsplads for ham. Her følte han sig tryg og kendte kollegaerne godt.