Samfundsansvar

Vores samfundsansvar

Innovation og en bæredygtig tilgang til udvikling er en mangeårig del af vores DNA, hvor vi ønsker at udvikle vores kerneforretning med fokus på bæredygtighed, så vi løser kundernes udfordringer meningsfuldt.

 

Det betyder, at vi i denne tid bruger vores kræfter og ressourcer på at gentænke og reorganisere, hvordan vi arbejder med bæredygtighed gennem store og små forbedringer, så vi bliver en bedre virksomhed for samfundet. Det indebærer blandt andet, at vi i øjeblikket udvikler på en række nye tiltag, der skal bidrage til at gøre vores arbejde med bæredygtighed mere effektivt.

 

Vi ved, at vi som virksomhed ikke bliver 100 % bæredygtige, men derfor er vores valg stadig vigtige. De bestemmer, hvordan vi bærer vores samfundsansvar med os og skaber bæredygtighed. Vi er stolte af, at vores medarbejdere tager del i og ansvar for virksomheden gennem deres daglige virke i hverdagen og vores incitamenter. Alt arbejde med samfundsansvar og bæredygtighed er derfor en opgave for hele organisationen – og vi tager alle et ansvar for at blive bedre, dag for dag.

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling

Den 25. september 2015 vedtog verdens stats– og regeringslande på FN topmødet i New York en ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. 17 konkrete verdensmål blev formuleret og trådte i kraft den 1. januar 2016,og skal frem til 2030 sætte en kurs for FN’s medlemslande mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og den planet vi bor på.

 

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling forpligter blandt andet medlemslandene til at helt afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

 

I VAM støtter vi op om verdensmålene og arbejder aktivt med udvalgte verdensmål. Vi har derfor prioriteret de mål, hvor vi som virksomhed kan og vil gøre en forskel for både mennesker og planeten.

Vi tager et socialt ansvar

Vi er sammen med en række lokale virksomheder gået sammen med Jobcenteret Norddjurs og nonprofit organisationen Code of Care. Sammen sætter vi fokus på at finde småjobs i virksomheder.

 

Sammen med Jobcenteret Norddjurs og Code og Care, tager vi i VAM et socialt ansvar og bidrager til en god indsats, der er målrettet en gruppe mennesker, som står udenfor arbejdsmarkedet, men som er parate til at varetage et job på nedsat tid.

 

VAM er en del af et taskforce, der aktivt arbejder for at flere virksomheder ser fordelen i at finde småjobs. Sammen vil vi skabe en arbejdskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle.

 

CSR-rapporter fra 2015-2020

Fra 2015-2020 har vi arbejdet struktureret med CSR gennem FN Global Compact Initiativ, som et led i at gøre det mere synligt for vores medarbejdere og omverdenen, hvordan vi arbejder med udvikling og bæredygtighed i virksomheden.

 

Rapporterne finder du nedenfor, hvor du kan læse om, hvordan vi i VAM kontinuerligt arbejder for at blive mere og mere bæredygtige i vores arbejde:

 

CSR-rapport 2019/2020

CSR-rapport 2018/2019

CSR-rapport 2017/2018

CSR-rapport 2016

CSR-rapport 2015

 

THR web 1

Kontakt

 

Therese Rasmussen

Udviklingschef

2894 1593
thr@vam.dk