VAM støtter

VAM støtter særlige initiativer

 

Vi har valgt at støtte 2 helt særlige initiativer, som på hver deres måde er med til at gøre en positiv forskel.

 

 

VAM støtter “Stafet for livet”

Her støtter VAM et deltagende hold.

 

“Stafet for livet” er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen. Stafetten er en landsdækkende tilbagevendende begivenhed, som giver anledning til at mindes dem, som har tabt kampen mod kræften og støtte dem som kæmper. Udover at give håb, indsamler deltagerne på “Stafet på livet” penge til bekæmpelse af kræft. Dette gøres dels igennem et deltagergebyr, og dels ved, at holdene får andre til at støtte holdets deltagelse i stafetten. Det er her VAM kommer ind i billedet. Overskuddet fra arrangementet går til støtte af kræftens bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse.

 

Grunden til, at VAM støtter arrangementet er ideen om, at man som frivillig kan gøre en aktiv indsats og forskel i hverdagen, og at man kæmper sammen mod et fælles mål. Derudover vil VAM generelt gerne støtte den gode sag og være med til at give håb mod en sygdom, som har krævet og desværre stadig kræver meget af både sine ofre og deres pårørende.

 

 

VAM støtter “FC Special”

“FC Special” er et privat initiativ, der giver udviklingshæmmede mulighed for at gå til fodbold hver fredag eftermiddag. Fodboldholdet består af børn og unge mellem 7 – 18 år med forskellige handicaps, som for eksempel ADHD, Downs Syndrom, autisme, små fysiske handicaps osv.

 

Holdet opstod i 2008, hvor en af initiativtagerne Laila Larsen Kristensen igennem sit arbejde erfarede, at denne gruppe børn ikke havde mulighed for at gå til fodbold. Holdet blev oprettet, og i dag spiller 16 børn og unge fodbold hver fredag eftermiddag mellem 16 – 17.30 på baner lånt hos en lokal klub. Initiativet gør en stor forskel for de deltagende børn og unge. De har nu mulighed for, hjemme ved aftensbordet, at fortælle om, hvad de har oplevet i deres klub og kan med stolthed fortælle alle og enhver: “Jeg går til fodbold”.

 

Hver deltager betaler pr. gang et lille beløb, som bliver brugt til sommerfesten, hvor der serveres pølser og sodavand. Også en årlig tur til Randers FC kan der blive til. I øvrigt er den anden initiativtager Flemming Svendsen, som er massør ved Randers FC. Det har betydet, at spillere fra den professionelle klub et par gange har været forbi FC Special – et møde, som har givet smil på læben hos begge klubber!

 

Hvordan støtter vi “FC Special”

For initiativtagerne til FC Special var det vigtigt allerede fra starten at ligne en fodboldklub. Derfor har VAM sponsoreret trøjer, kegler, bolde og skjolde til FC Special. VAM støtter initiativet, fordi vi ser det som et fantastisk godt tiltag af to ildsjæle, som ønsker at gøre en forskel. Initiativet hænger fint sammen med vore interne værdier om at vise respekt, drage omsorg for og hjælpe hinanden.

 

Hos VAM ved vi, at det er en vigtig del at livet, at kunne sige, at man er en del af fællesskabet. Det giver initiativet disse børn og unge. Endelig sætter vi i VAM en stor ære i at gøre ord til handling. FC Special er i høj grad opstået, fordi nogle mennesker ikke kun har ladet en ide blive ved tanken. Og på baggrund af det er der opstået et sted, som giver mange smil i løbet af et træningspas, med mange gode oplevelser og minder for alle parter.